Het komt soms voor dat je Samsung Galaxy J5 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Samsung Galaxy J5 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy J5 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy J5 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-j5

Samsung Galaxy J5 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Samsung Galaxy J5 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Samsung Galaxy J5 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy J5 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy J5 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy J5 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy J5 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy J5 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy J5 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy J5 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Samsung Galaxy J5 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy J5 te lezen.

Samsung Galaxy J5 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy J5 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy J5 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy J5 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy J5 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy J5 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Samsung Galaxy J5 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy J5 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.