Het komt weleens voor dat je Samsung Galaxy Core zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , in het geval dat je Samsung Galaxy Core zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Core en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Core zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-core

Samsung Galaxy Core schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de Samsung Galaxy Core zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Samsung Galaxy Core te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Core is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy Core zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy Core valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy Core ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy Core maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy Core dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy Core schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Samsung Galaxy Core uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Core te lezen.

Samsung Galaxy Core schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Core tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy Core controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Core bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy Core kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Core uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Core en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Core altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.