Het komt weleens voor dat je Samsung Galaxy A9 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , in het geval dat je Samsung Galaxy A9 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy A9 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy A9 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-a9

Samsung Galaxy A9 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy A9 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy A9 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy A9 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy A9 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy A9 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy A9 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy A9 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy A9 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy A9 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Samsung Galaxy A9 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy A9 te lezen.

Samsung Galaxy A9 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy A9 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy A9 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy A9 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy A9 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy A9 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy A9 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy A9 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.