Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy A3 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Samsung Galaxy A3 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy A3 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy A3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-a3

Samsung Galaxy A3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy A3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy A3 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy A3 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy A3 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy A3 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy A3 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy A3 maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy A3 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy A3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Samsung Galaxy A3 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy A3 te lezen.

Samsung Galaxy A3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy A3 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy A3 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy A3 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy A3 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy A3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy A3 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy A3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.