Het komt soms voor dat je Realme GT Neo 2 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Realme GT Neo 2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Realme GT Neo 2 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Realme GT Neo 2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-realme-gt-neo-2

Realme GT Neo 2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Realme GT Neo 2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Realme GT Neo 2 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Realme GT Neo 2 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Realme GT Neo 2 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Realme GT Neo 2 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Realme GT Neo 2 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Realme GT Neo 2 maximaal opladen. In principe zou de Realme GT Neo 2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Realme GT Neo 2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Realme GT Neo 2 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Realme GT Neo 2 te lezen.

Realme GT Neo 2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Realme GT Neo 2 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Realme GT Neo 2 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Realme GT Neo 2 bekijken hoe je jouw Realme GT Neo 2 kunt updaten.

Een App kan Realme GT Neo 2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Realme GT Neo 2 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Realme GT Neo 2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.