Het kan gebeuren dat je Razer Phone 2 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je Razer Phone 2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Razer Phone 2 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Razer Phone 2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-razer-phone-2

Razer Phone 2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Razer Phone 2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Razer Phone 2 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Razer Phone 2 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Razer Phone 2 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Razer Phone 2 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Razer Phone 2 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Razer Phone 2 maximaal opladen. In principe zal de Razer Phone 2 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Razer Phone 2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Razer Phone 2 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Razer Phone 2 te lezen.

Razer Phone 2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Razer Phone 2 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Razer Phone 2 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Razer Phone 2 raadplegen hoe je jouw Razer Phone 2 kunt updaten.

Een App kan Razer Phone 2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Razer Phone 2 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Razer Phone 2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.