Het komt weleens voor dat je OnePlus 6T zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je OnePlus 6T zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van OnePlus 6T en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de OnePlus 6T zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-oneplus-6t

OnePlus 6T schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de OnePlus 6T zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de OnePlus 6T te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van OnePlus 6T is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de OnePlus 6T zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De OnePlus 6T valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de OnePlus 6T ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de OnePlus 6T maximaal opladen. In principe zou de OnePlus 6T dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

OnePlus 6T schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de OnePlus 6T uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van OnePlus 6T te lezen.

OnePlus 6T schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de OnePlus 6T kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je OnePlus 6T controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van OnePlus 6T raadplegen hoe je jouw OnePlus 6T kunt updaten.

Een App kan OnePlus 6T uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de OnePlus 6T veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw OnePlus 6T altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.