Het komt weleens voor dat je OnePlus 6 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je OnePlus 6 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van OnePlus 6 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de OnePlus 6 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-OnePlus-6

OnePlus 6 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de OnePlus 6 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de OnePlus 6 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van OnePlus 6 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de OnePlus 6 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De OnePlus 6 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de OnePlus 6 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de OnePlus 6 maximaal opladen. In principe zal de OnePlus 6 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

OnePlus 6 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de OnePlus 6 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van OnePlus 6 te lezen.

OnePlus 6 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de OnePlus 6 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je OnePlus 6 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van OnePlus 6 bekijken hoe je jouw OnePlus 6 kunt updaten.

Een App kan OnePlus 6 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de OnePlus 6 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw OnePlus 6 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.