Het komt soms voor dat je nan zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je nan zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van nan en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de nan zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-nan

nan schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de nan zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de nan te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van nan is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de nan zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De nan valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de nan helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de nan maximaal opladen. In principe zou de nan dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

nan schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de nan uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van nan te lezen.

nan schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de nan kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je nan controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van nan bekijken hoe je jouw nan kunt updaten.

Een App kan nan uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de nan veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw nan altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.