Het komt weleens voor dat je Moto Z2 Play zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , in het geval dat je Moto Z2 Play zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Moto Z2 Play en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Moto Z2 Play zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-moto-z2-play

Moto Z2 Play schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Moto Z2 Play zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Moto Z2 Play te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Moto Z2 Play is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Moto Z2 Play zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Moto Z2 Play valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Moto Z2 Play ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Moto Z2 Play maximaal opladen. In principe zal de Moto Z2 Play zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Moto Z2 Play schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Moto Z2 Play uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Moto Z2 Play te lezen.

Moto Z2 Play schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Moto Z2 Play tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Moto Z2 Play controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Moto Z2 Play raadplegen hoe je jouw Moto Z2 Play kunt updaten.

Een App kan Moto Z2 Play uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Moto Z2 Play veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Moto Z2 Play altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.