Het komt weleens voor dat je Meizu M3 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Meizu M3 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Meizu M3 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Meizu M3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-meizu-m3

Meizu M3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de Meizu M3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Meizu M3 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Meizu M3 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Meizu M3 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Meizu M3 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Meizu M3 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Meizu M3 maximaal opladen. In principe zou de Meizu M3 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Meizu M3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Meizu M3 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Meizu M3 te lezen.

Meizu M3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Meizu M3 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Meizu M3 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Meizu M3 bekijken hoe je jouw Meizu M3 kunt updaten.

Een App kan Meizu M3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Meizu M3 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Meizu M3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.