Het komt soms voor dat je LG K3 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je LG K3 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van LG K3 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de LG K3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lg-k3

LG K3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de LG K3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de LG K3 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van LG K3 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de LG K3 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De LG K3 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de LG K3 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de LG K3 maximaal opladen. In principe zal de LG K3 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

LG K3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de LG K3 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van LG K3 te lezen.

LG K3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de LG K3 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je LG K3 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van LG K3 bekijken hoe je jouw LG K3 kunt updaten.

Een App kan LG K3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de LG K3 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw LG K3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.