Het kan gebeuren dat je LG G7 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je LG G7 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van LG G7 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de LG G7 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lg-g7

LG G7 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de LG G7 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de LG G7 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van LG G7 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de LG G7 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De LG G7 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de LG G7 ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de LG G7 maximaal opladen. In principe zal de LG G7 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

LG G7 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de LG G7 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van LG G7 te lezen.

LG G7 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de LG G7 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je LG G7 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van LG G7 raadplegen hoe je jouw LG G7 kunt updaten.

Een App kan LG G7 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de LG G7 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw LG G7 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.