Het kan gebeuren dat je Lenovo ZUK Z2 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Lenovo ZUK Z2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo ZUK Z2 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo ZUK Z2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lenovo-zuk-z2

Lenovo ZUK Z2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Lenovo ZUK Z2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Lenovo ZUK Z2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo ZUK Z2 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Lenovo ZUK Z2 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Lenovo ZUK Z2 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo ZUK Z2 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Lenovo ZUK Z2 maximaal opladen. In principe zou de Lenovo ZUK Z2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Lenovo ZUK Z2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Lenovo ZUK Z2 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Lenovo ZUK Z2 te lezen.

Lenovo ZUK Z2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Lenovo ZUK Z2 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Lenovo ZUK Z2 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Lenovo ZUK Z2 raadplegen hoe je jouw Lenovo ZUK Z2 kunt updaten.

Een App kan Lenovo ZUK Z2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Lenovo ZUK Z2 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo ZUK Z2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.