Het komt weleens voor dat je Lenovo Yoga Tablet 2 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Lenovo Yoga Tablet 2 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo Yoga Tablet 2 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo Yoga Tablet 2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Lenovo-Yoga-Tablet-2

Lenovo Yoga Tablet 2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Lenovo Yoga Tablet 2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Lenovo Yoga Tablet 2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo Yoga Tablet 2 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Lenovo Yoga Tablet 2 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Lenovo Yoga Tablet 2 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo Yoga Tablet 2 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Lenovo Yoga Tablet 2 maximaal opladen. In principe zal de Lenovo Yoga Tablet 2 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Lenovo Yoga Tablet 2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Lenovo Yoga Tablet 2 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Lenovo Yoga Tablet 2 te lezen.

Lenovo Yoga Tablet 2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Lenovo Yoga Tablet 2 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Lenovo Yoga Tablet 2 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Lenovo Yoga Tablet 2 bekijken hoe je jouw Lenovo Yoga Tablet 2 kunt updaten.

Een App kan Lenovo Yoga Tablet 2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Lenovo Yoga Tablet 2 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo Yoga Tablet 2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.