Het kan gebeuren dat je Lenovo Vibe B zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je Lenovo Vibe B zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo Vibe B en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo Vibe B zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lenovo-vibe-b

Lenovo Vibe B schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Lenovo Vibe B zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Lenovo Vibe B te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo Vibe B is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Lenovo Vibe B zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Lenovo Vibe B valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo Vibe B helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Lenovo Vibe B maximaal opladen. In principe zou de Lenovo Vibe B dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Lenovo Vibe B schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Lenovo Vibe B uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Lenovo Vibe B te lezen.

Lenovo Vibe B schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Lenovo Vibe B zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Lenovo Vibe B controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Lenovo Vibe B bekijken hoe je jouw Lenovo Vibe B kunt updaten.

Een App kan Lenovo Vibe B uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Lenovo Vibe B veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo Vibe B altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.