Het komt weleens voor dat je Lenovo Moto Z2 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je Lenovo Moto Z2 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo Moto Z2 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo Moto Z2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lenovo-moto-z2

Lenovo Moto Z2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Lenovo Moto Z2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Lenovo Moto Z2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo Moto Z2 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Lenovo Moto Z2 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Lenovo Moto Z2 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo Moto Z2 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Lenovo Moto Z2 maximaal opladen. In principe zou de Lenovo Moto Z2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Lenovo Moto Z2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Lenovo Moto Z2 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Lenovo Moto Z2 te lezen.

Lenovo Moto Z2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Lenovo Moto Z2 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Lenovo Moto Z2 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Lenovo Moto Z2 bekijken hoe je jouw Lenovo Moto Z2 kunt updaten.

Een App kan Lenovo Moto Z2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Lenovo Moto Z2 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo Moto Z2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.