Het komt weleens voor dat je Lenovo Moto G5 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Lenovo Moto G5 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo Moto G5 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo Moto G5 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lenovo-moto-g5

Lenovo Moto G5 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Lenovo Moto G5 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Lenovo Moto G5 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo Moto G5 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Lenovo Moto G5 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Lenovo Moto G5 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo Moto G5 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Lenovo Moto G5 maximaal opladen. In principe zal de Lenovo Moto G5 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Lenovo Moto G5 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Lenovo Moto G5 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Lenovo Moto G5 te lezen.

Lenovo Moto G5 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Lenovo Moto G5 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Lenovo Moto G5 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Lenovo Moto G5 raadplegen hoe je jouw Lenovo Moto G5 kunt updaten.

Een App kan Lenovo Moto G5 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Lenovo Moto G5 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo Moto G5 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.