Het komt soms voor dat je Huawei Nova zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Huawei Nova zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Huawei Nova en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Huawei Nova zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-nova

Huawei Nova schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Huawei Nova zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Huawei Nova te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Huawei Nova is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Huawei Nova zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Huawei Nova valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Huawei Nova helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Huawei Nova maximaal opladen. In principe zou de Huawei Nova dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Huawei Nova schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Huawei Nova uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Huawei Nova te lezen.

Huawei Nova schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Huawei Nova tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Huawei Nova moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Huawei Nova raadplegen hoe je jouw Huawei Nova kunt updaten.

Een App kan Huawei Nova uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Huawei Nova veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Huawei Nova altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.