Het komt weleens voor dat je HUAWEI Mate X zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je HUAWEI Mate X zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI Mate X en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI Mate X zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-x

HUAWEI Mate X schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de HUAWEI Mate X zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de HUAWEI Mate X te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI Mate X is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HUAWEI Mate X zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De HUAWEI Mate X valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de HUAWEI Mate X helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HUAWEI Mate X maximaal opladen. In principe zou de HUAWEI Mate X dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HUAWEI Mate X schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de HUAWEI Mate X uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van HUAWEI Mate X te lezen.

HUAWEI Mate X schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de HUAWEI Mate X tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HUAWEI Mate X controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van HUAWEI Mate X raadplegen hoe je jouw HUAWEI Mate X kunt updaten.

Een App kan HUAWEI Mate X uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de HUAWEI Mate X en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI Mate X altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.