Het kan gebeuren dat je Huawei Mate 8 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je Huawei Mate 8 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Huawei Mate 8 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Huawei Mate 8 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-8

Huawei Mate 8 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Huawei Mate 8 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Huawei Mate 8 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Huawei Mate 8 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Huawei Mate 8 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Huawei Mate 8 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Huawei Mate 8 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Huawei Mate 8 maximaal opladen. In principe zou de Huawei Mate 8 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Huawei Mate 8 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Huawei Mate 8 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Huawei Mate 8 te lezen.

Huawei Mate 8 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Huawei Mate 8 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Huawei Mate 8 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Huawei Mate 8 raadplegen hoe je jouw Huawei Mate 8 kunt updaten.

Een App kan Huawei Mate 8 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Huawei Mate 8 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Huawei Mate 8 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.