Het komt soms voor dat je Huawei Mate 7 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Huawei Mate 7 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Huawei Mate 7 en hoe we dit in orde kunnen maken. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Huawei Mate 7 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-7

Huawei Mate 7 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Huawei Mate 7 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Huawei Mate 7 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Huawei Mate 7 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Huawei Mate 7 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Huawei Mate 7 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Huawei Mate 7 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Huawei Mate 7 maximaal opladen. In principe zou de Huawei Mate 7 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Huawei Mate 7 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Huawei Mate 7 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Huawei Mate 7 te lezen.

Huawei Mate 7 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Huawei Mate 7 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Huawei Mate 7 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Huawei Mate 7 bekijken hoe je jouw Huawei Mate 7 kunt updaten.

Een App kan Huawei Mate 7 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Huawei Mate 7 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Huawei Mate 7 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.