Het kan gebeuren dat je HUAWEI Mate 20 X zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je HUAWEI Mate 20 X zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI Mate 20 X en hoe we dit in orde kunnen maken. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI Mate 20 X zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-20-x

HUAWEI Mate 20 X schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de HUAWEI Mate 20 X zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de HUAWEI Mate 20 X te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI Mate 20 X is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HUAWEI Mate 20 X zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De HUAWEI Mate 20 X valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de HUAWEI Mate 20 X ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HUAWEI Mate 20 X maximaal opladen. In principe zou de HUAWEI Mate 20 X dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HUAWEI Mate 20 X schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de HUAWEI Mate 20 X uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van HUAWEI Mate 20 X te lezen.

HUAWEI Mate 20 X schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de HUAWEI Mate 20 X tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HUAWEI Mate 20 X controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van HUAWEI Mate 20 X raadplegen hoe je jouw HUAWEI Mate 20 X kunt updaten.

Een App kan HUAWEI Mate 20 X uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de HUAWEI Mate 20 X en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI Mate 20 X altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.