Het komt soms voor dat je HUAWEI Mate 20 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je HUAWEI Mate 20 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI Mate 20 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI Mate 20 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-20

HUAWEI Mate 20 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de HUAWEI Mate 20 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de HUAWEI Mate 20 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI Mate 20 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HUAWEI Mate 20 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De HUAWEI Mate 20 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de HUAWEI Mate 20 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HUAWEI Mate 20 maximaal opladen. In principe zal de HUAWEI Mate 20 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

HUAWEI Mate 20 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de HUAWEI Mate 20 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van HUAWEI Mate 20 te lezen.

HUAWEI Mate 20 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de HUAWEI Mate 20 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HUAWEI Mate 20 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van HUAWEI Mate 20 raadplegen hoe je jouw HUAWEI Mate 20 kunt updaten.

Een App kan HUAWEI Mate 20 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de HUAWEI Mate 20 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI Mate 20 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.