Het komt soms voor dat je HUAWEI Mate 20 Lite zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je HUAWEI Mate 20 Lite zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI Mate 20 Lite en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI Mate 20 Lite zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-mate-20-lite

HUAWEI Mate 20 Lite schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de HUAWEI Mate 20 Lite zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de HUAWEI Mate 20 Lite te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI Mate 20 Lite is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HUAWEI Mate 20 Lite zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De HUAWEI Mate 20 Lite valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de HUAWEI Mate 20 Lite helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HUAWEI Mate 20 Lite maximaal opladen. In principe zou de HUAWEI Mate 20 Lite dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HUAWEI Mate 20 Lite schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de HUAWEI Mate 20 Lite uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van HUAWEI Mate 20 Lite te lezen.

HUAWEI Mate 20 Lite schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de HUAWEI Mate 20 Lite tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je HUAWEI Mate 20 Lite moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van HUAWEI Mate 20 Lite bekijken hoe je jouw HUAWEI Mate 20 Lite kunt updaten.

Een App kan HUAWEI Mate 20 Lite uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de HUAWEI Mate 20 Lite en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI Mate 20 Lite altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.