Het kan gebeuren dat je HTC U12 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je HTC U12 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van HTC U12 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de HTC U12 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-HTC-U12

HTC U12 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de HTC U12 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de HTC U12 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HTC U12 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HTC U12 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De HTC U12 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de HTC U12 ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HTC U12 maximaal opladen. In principe zou de HTC U12 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HTC U12 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de HTC U12 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van HTC U12 te lezen.

HTC U12 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de HTC U12 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HTC U12 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van HTC U12 bekijken hoe je jouw HTC U12 kunt updaten.

Een App kan HTC U12 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de HTC U12 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw HTC U12 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.