Het kan gebeuren dat je HTC 11 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je HTC 11 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van HTC 11 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de HTC 11 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-htc11

HTC 11 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de HTC 11 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de HTC 11 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van HTC 11 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de HTC 11 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De HTC 11 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de HTC 11 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HTC 11 maximaal opladen. In principe zal de HTC 11 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

HTC 11 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de HTC 11 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van HTC 11 te lezen.

HTC 11 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de HTC 11 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HTC 11 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van HTC 11 bekijken hoe je jouw HTC 11 kunt updaten.

Een App kan HTC 11 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de HTC 11 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw HTC 11 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.