Het kan gebeuren dat je Google Pixel zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je Google Pixel zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Google Pixel en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Google Pixel zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-google-pixel

Google Pixel schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Google Pixel zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Google Pixel te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Google Pixel is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Google Pixel zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Google Pixel valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Google Pixel helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Google Pixel maximaal opladen. In principe zal de Google Pixel zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Google Pixel schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Google Pixel uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Google Pixel te lezen.

Google Pixel schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Google Pixel tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Google Pixel controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Google Pixel raadplegen hoe je jouw Google Pixel kunt updaten.

Een App kan Google Pixel uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Google Pixel en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Google Pixel altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.