Het komt weleens voor dat je Google Nexus 6P zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Google Nexus 6P zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Google Nexus 6P en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Google Nexus 6P zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-google-nexus-6p

Google Nexus 6P schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Google Nexus 6P zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Google Nexus 6P te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Google Nexus 6P is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Google Nexus 6P zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Google Nexus 6P valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Google Nexus 6P helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Google Nexus 6P maximaal opladen. In principe zou de Google Nexus 6P dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Google Nexus 6P schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Google Nexus 6P uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Google Nexus 6P te lezen.

Google Nexus 6P schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Google Nexus 6P zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Google Nexus 6P moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Google Nexus 6P bekijken hoe je jouw Google Nexus 6P kunt updaten.

Een App kan Google Nexus 6P uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Google Nexus 6P en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Google Nexus 6P altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.