Het kan gebeuren dat je Google Nexus 5X zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je Google Nexus 5X zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Google Nexus 5X en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Google Nexus 5X zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-google-nexus-5x

Google Nexus 5X schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Google Nexus 5X zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Google Nexus 5X te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Google Nexus 5X is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Google Nexus 5X zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Google Nexus 5X valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Google Nexus 5X helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Google Nexus 5X maximaal opladen. In principe zal de Google Nexus 5X zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Google Nexus 5X schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Google Nexus 5X uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Google Nexus 5X te lezen.

Google Nexus 5X schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Google Nexus 5X kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Google Nexus 5X controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Google Nexus 5X bekijken hoe je jouw Google Nexus 5X kunt updaten.

Een App kan Google Nexus 5X uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Google Nexus 5X veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Google Nexus 5X altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.