Het komt weleens voor dat je Essential PH-1 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je Essential PH-1 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Essential PH-1 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Essential PH-1 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-essential-ph-1

Essential PH-1 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Essential PH-1 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Essential PH-1 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Essential PH-1 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Essential PH-1 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Essential PH-1 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Essential PH-1 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Essential PH-1 maximaal opladen. In principe zal de Essential PH-1 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Essential PH-1 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Essential PH-1 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Essential PH-1 te lezen.

Essential PH-1 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Essential PH-1 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Essential PH-1 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Essential PH-1 bekijken hoe je jouw Essential PH-1 kunt updaten.

Een App kan Essential PH-1 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Essential PH-1 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Essential PH-1 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.