Het komt soms voor dat je Blackview A20 Pro zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Blackview A20 Pro zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Blackview A20 Pro en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Blackview A20 Pro zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-blackview-a20-pro

Blackview A20 Pro schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Blackview A20 Pro zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Blackview A20 Pro te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Blackview A20 Pro is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Blackview A20 Pro zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Blackview A20 Pro valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Blackview A20 Pro helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Blackview A20 Pro maximaal opladen. In principe zou de Blackview A20 Pro dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Blackview A20 Pro schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Blackview A20 Pro uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Blackview A20 Pro te lezen.

Blackview A20 Pro schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Blackview A20 Pro tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Blackview A20 Pro moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Blackview A20 Pro bekijken hoe je jouw Blackview A20 Pro kunt updaten.

Een App kan Blackview A20 Pro uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Blackview A20 Pro en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Blackview A20 Pro altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.