Het komt soms voor dat je ASUS ROG Phone 3 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , in het geval dat je ASUS ROG Phone 3 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van ASUS ROG Phone 3 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de ASUS ROG Phone 3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-asus-rog-phone-3

ASUS ROG Phone 3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de ASUS ROG Phone 3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de ASUS ROG Phone 3 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van ASUS ROG Phone 3 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de ASUS ROG Phone 3 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De ASUS ROG Phone 3 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de ASUS ROG Phone 3 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de ASUS ROG Phone 3 maximaal opladen. In principe zal de ASUS ROG Phone 3 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

ASUS ROG Phone 3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de ASUS ROG Phone 3 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van ASUS ROG Phone 3 te lezen.

ASUS ROG Phone 3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de ASUS ROG Phone 3 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je ASUS ROG Phone 3 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van ASUS ROG Phone 3 bekijken hoe je jouw ASUS ROG Phone 3 kunt updaten.

Een App kan ASUS ROG Phone 3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de ASUS ROG Phone 3 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw ASUS ROG Phone 3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.