Het kan gebeuren dat je Alcatel One Touch Idol 4S zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Alcatel One Touch Idol 4S zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Alcatel One Touch Idol 4S en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Alcatel One Touch Idol 4S zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-alcatel-one-touch-idol-4s

Alcatel One Touch Idol 4S schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Alcatel One Touch Idol 4S zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Alcatel One Touch Idol 4S te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Alcatel One Touch Idol 4S is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Alcatel One Touch Idol 4S zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Alcatel One Touch Idol 4S valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Alcatel One Touch Idol 4S helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Alcatel One Touch Idol 4S maximaal opladen. In principe zal de Alcatel One Touch Idol 4S zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Alcatel One Touch Idol 4S schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Alcatel One Touch Idol 4S uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Alcatel One Touch Idol 4S te lezen.

Alcatel One Touch Idol 4S schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Alcatel One Touch Idol 4S tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Alcatel One Touch Idol 4S moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Alcatel One Touch Idol 4S bekijken hoe je jouw Alcatel One Touch Idol 4S kunt updaten.

Een App kan Alcatel One Touch Idol 4S uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Alcatel One Touch Idol 4S en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Alcatel One Touch Idol 4S altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.