Het komt soms voor dat je Alcatel 5 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Alcatel 5 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Alcatel 5 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Alcatel 5 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Alcatel-5

Alcatel 5 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Alcatel 5 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Alcatel 5 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Alcatel 5 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Alcatel 5 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Alcatel 5 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Alcatel 5 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Alcatel 5 maximaal opladen. In principe zou de Alcatel 5 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Alcatel 5 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Alcatel 5 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Alcatel 5 te lezen.

Alcatel 5 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Alcatel 5 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Alcatel 5 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Alcatel 5 bekijken hoe je jouw Alcatel 5 kunt updaten.

Een App kan Alcatel 5 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Alcatel 5 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Alcatel 5 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.