Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Microsoft Lumia 550 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Microsoft Lumia 550 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Microsoft Lumia 550. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Microsoft Lumia 550 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmicrosoft-lumia-550

Stappen die je moet volgen als je Microsoft Lumia 550 in het water is gevallen

Als je je Microsoft Lumia 550 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Microsoft Lumia 550 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Microsoft Lumia 550 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Microsoft Lumia 550 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Microsoft Lumia 550 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Microsoft Lumia 550 zit

Met een rietje zal je het water uit je Microsoft Lumia 550 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Microsoft Lumia 550 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Microsoft Lumia 550 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Microsoft Lumia 550 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Microsoft Lumia 550 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Microsoft Lumia 550 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Microsoft Lumia 550 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Microsoft Lumia 550 aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Microsoft Lumia 550 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Microsoft Lumia 550 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Microsoft Lumia 550 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Microsoft Lumia 550 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Microsoft Lumia 550 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Microsoft Lumia 550 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Microsoft Lumia 550 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Microsoft Lumia 550 beschadigen.