Het is weleens nodig om de foto’s van de Microsoft Lumia 550 te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die vaak foto’s maakt, kan het interne geheugen van Microsoft Lumia 550 snel vollopen. Dus om meer ruimte te maken in het interne geheugen van de Microsoft Lumia 550, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. Als eerste zullen we bekijken hoe foto’s kunnen worden gekopiëerd naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we bekijken hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Als laatste zullen we bekijken hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Microsoft Lumia 550 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-microsoft-lumia-550

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Microsoft Lumia 550

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Microsoft Lumia 550 en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Als je daar bent, selecteer dan het album die je wilt verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Microsoft Lumia 550 gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet lukt op jouw Microsoft Lumia 550, gebruik dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Microsoft Lumia 550 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er zijn verschillende applicaties waarmee je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Microsoft Lumia 550 zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je zult deze applicatie moeten downloaden en installeren op de Microsoft Lumia 550. Eenmaal gedaan, open je het en ga je naar AFBEELDINGEN. Selecteer dan de foto’s die je wilt verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Dat is het dan, de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Microsoft Lumia 550 op de SD-kaart op te slaan

Indien je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Microsoft Lumia 550 direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Om dat te doen zul je de FOTO-applicatie moeten openen. Dat gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zo worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Microsoft Lumia 550