Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Microsoft Lumia 535 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Microsoft Lumia 535 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Microsoft Lumia 535 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Microsoft Lumia 535 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-microsoft-lumia-535

Wat te doen als de camera van jouw Microsoft Lumia 535 niet meer werkt?

1- Start je Microsoft Lumia 535 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten proberen als de Microsoft Lumia 535-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Microsoft Lumia 535

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Microsoft Lumia 535. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Microsoft Lumia 535-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Microsoft Lumia 535 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Microsoft Lumia 535 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Microsoft Lumia 535 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.