Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Meizu pro 7 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt mogelijk een Meizu pro 7 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Meizu pro 7. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Meizu pro 7 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmeizu-pro-7

Stappen die je moet volgen als je Meizu pro 7 in het water is gevallen

Als je je Meizu pro 7 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Meizu pro 7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Meizu pro 7 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Meizu pro 7 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Meizu pro 7 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Meizu pro 7 zit

Met een rietje moet je het water uit je Meizu pro 7 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Meizu pro 7 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Meizu pro 7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Meizu pro 7 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Meizu pro 7 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Meizu pro 7 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Meizu pro 7 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Meizu pro 7 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Meizu pro 7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Meizu pro 7 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Meizu pro 7 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Meizu pro 7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Meizu pro 7 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Meizu pro 7 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Meizu pro 7 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Meizu pro 7.