Meizu Note 8 verbinden met je pc of Mac is een zeer nuttige bewerking voor gegevensuitwisseling. Als je foto’s of jouw contacten wilt overzetten naar de Meizu Note 8, of als je bestanden naar de Meizu Note 8 wilt kopiëren, moet je de telefoon verbinden met de pc of Mac. Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven over het verbinden van de Meizu Note 8 met jouw computer. Ten eerste hoe je de Meizu Note 8 kunt aansluiten op een pc. Ten tweede hoe je verbinding kan maken met een Mac. Ten slotte wat de oplossing is om jouw draadloze Meizu Note 8 te verbinden.

verbinden-pc-Macmeizu-note-8

Verbind Meizu Note 8 met een pc

Als je jouw Meizu Note 8 met een pc wilt verbinden, heb je de USB-kabel nodig die je gebruikt om de telefoon op te laden. Met deze kabel verbind je de Meizu Note 8 met de pc. Als je dat hebt gedaan, moet je de USB-instellingen op de telefoon activeren. Daarvoor moet je de meldingsbalk naar beneden halen. Dan kan de optie, waar je op moet klikken, variëren afhankelijk van de telefoon, maar het moet een van de volgende zijn:

  • USB-verbinding met de computer
  • Multimedia-apparatuur
  • USB-opslag inschakelen
  • Multimedia-apparaat (MTP)

Zodra deze optie geactiveerd is, functioneert de Meizu Note 8 als een USB-stick voor de pc. Je kunt de Meizu Note 8 terugvinden tussen de verwisselbare schijven in de computer-icoon op de pc.

Verbind Meizu Note 8 met een Mac

De methode om de Meizu Note 8 met de Mac te verbinden is iets anders dan die voor een pc. De beste oplossing is daar een programma voor te hebben. Dit programma is Android File Transfer die je gemakkelijk op internet kunt vinden. Nadat je deze gedownload hebt op de Mac, moet je Installaties van onbekende bronnen toestaan voordat je de installatie start. Wanneer de installatie is voltooid, moet je de Meizu Note 8 via de USB-kabel met de Mac verbinden. Dan is het nodig om de USB-verbinding op de Meizu Note 8 te activeren door naar de meldingsbalk te gaan. Selecteer vervolgens een van de hierboven beschreven opties. Nadat je dit alles hebt gedaan, herkent de Mac automatisch Meizu Note 8 en wordt Android File Transfer geopend. Nu kun je alle gegevensuitwisselingen doen die je wilt.

Verbind een draadloze Meizu Note 8 met een Mac of een pc

Als je geen USB-kabel bij je hebt of als je gewoon de Meizu Note 8 draadloos wilt verbinden, weet dan dat er een mooi programma bestaat die dit heel goed kan doen. Deze prachtige App is AirDroid die je hier kunt downloaden . Het praktische van dit programma is dat het compatibel is met Mac en pc, dus geen compatibiliteitsproblemen. De lijst met alle functies van Airdroid is lang, je kunt er zoveel dingen mee doen.

Bijvoorbeeld bestanden uploaden naar de Meizu Note 8, schrijven en sms’en, toegang krijgen tot jouw telefoongegevens, back-ups maken van de Meizu Note 8 of een screenshot maken van Meizu Note 8. Het is dus een veelzijdige software om jouw Meizu Note 8 te verbinden. Als je voor deze oplossing kiest, moet je je aanmelden en de App op de telefoon downloaden. Dan moet je het webadres dat gegeven is op de App kopiëren in de browser van de pc of Mac. En zo is je Meizu Note 8 draadloos verbonden met je pc of Mac.