Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Meizu Note 8 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Meizu Note 8 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Meizu Note 8. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Meizu Note 8 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmeizu-note-8

Stappen die je moet volgen als je Meizu Note 8 in het water is gevallen

Als je je Meizu Note 8 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Meizu Note 8 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Meizu Note 8 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Meizu Note 8 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Meizu Note 8 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Meizu Note 8 zit

Met een rietje zal je het water uit je Meizu Note 8 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Meizu Note 8 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Meizu Note 8 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Meizu Note 8 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Meizu Note 8 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Meizu Note 8 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Meizu Note 8 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Meizu Note 8 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Meizu Note 8 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Meizu Note 8 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Meizu Note 8 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Meizu Note 8 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Meizu Note 8 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Meizu Note 8 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Meizu Note 8 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Meizu Note 8.