Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn LG K11 in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt mogelijk een LG K11 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de LG K11. Als eerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de LG K11 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenlg-k11

Stappen die je moet volgen als je LG K11 in het water is gevallen

Als je je LG K11 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de LG K11 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de LG K11 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de LG K11 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de LG K11 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je LG K11 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je LG K11 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de LG K11 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je LG K11 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De LG K11 drogen

Nu de volgende stap hoe je de LG K11 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de LG K11 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de LG K11 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de LG K11 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je LG K11 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de LG K11 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de LG K11 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE LG K11 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je LG K11 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de LG K11 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de LG K11 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de LG K11.