Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw LG G7 ThinQ start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je LG G7 ThinQ niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je LG G7 ThinQ weer werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw LG G7 ThinQ één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-LG-G7-ThinQ

Wat te doen als de camera van jouw LG G7 ThinQ niet meer werkt?

1- Start je LG G7 ThinQ opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de LG G7 ThinQ-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je LG G7 ThinQ

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de LG G7 ThinQ. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het LG G7 ThinQ-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de LG G7 ThinQ opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw LG G7 ThinQ in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de LG G7 ThinQ opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te deïnstalleren en dan te controleren of het probleem opgelost is.