Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Lenovo K3 in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Lenovo K3 van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Lenovo K3. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Lenovo K3 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenlenovo-k3-note

Stappen die je moet volgen als je Lenovo K3 in het water is gevallen

Als je je Lenovo K3 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Lenovo K3 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Lenovo K3 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Lenovo K3 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Lenovo K3 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Lenovo K3 zit

Met een rietje moet je het water uit je Lenovo K3 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Lenovo K3 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Lenovo K3 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Lenovo K3 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Lenovo K3 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Lenovo K3 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Lenovo K3 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Lenovo K3 aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Lenovo K3 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Lenovo K3 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Lenovo K3 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Lenovo K3 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Lenovo K3 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Lenovo K3 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Lenovo K3 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Lenovo K3.