Als je wilt overstappen van een iPhone naar Android, kan de overgang naar Xiaomi 11 soms ingewikkeld zijn. Want als je overschakelt van een iPhone naar een Xiaomi 11, moet je al je contacten overzetten. Om niet elk contact één voor één te kopiëren, leggen we uit hoe we de contacten van de iPhone naar de Xiaomi 11 kunnen overzetten. Om dit te doen zijn er verschillende oplossingen, maar we hebben besloten om ons te richten op de twee oplossingen die het makkelijkst en het snelst zijn. We bekijken eerst hoe we de contacten van de iPhone naar de Xiaomi 11 kunnen overbrengen met Google-account. En vervolgens hoe we de contacten met een app kunnen overzetten.

iphone-contacten-overzetten-xiaomi-11

Contacten van de iPhone overzetten naar de Xiaomi 11 met een Google-account

Het gebruik van een Google-account om contacten van je iPhone naar je nieuwe Xiaomi 11 over te zetten is waarschijnlijk het eenvoudigst. Daarvoor moet je eerst een Google-account creëren. Ga hiervoor naar Google en registreer je door de benodigde informatie in te vullen. Zodra dit gedaan is, moet je op de iPhone naar het Menu instellingen gaan. Als je daar bent, ga dan naar de tab Mail/contacten/agenda’s. Op deze pagina kun je de Google-account die je net hebt gecreëerd of die je al had, toevoegen. Eenmaal het account toegevoegd zie je verschillende elementen die je kunt synchroniseren. Het enige wat je dus hoeft te doen is Contacten kiezen en je bent klaar. De 2e stap vindt plaats op je Xiaomi 11. Daar moet je naar Instellingen/Accounts/Google gaan. Je komt dan terecht op de synchronisatiepagina waar je de optie Contacten synchroniseren moet aanvinken. Dat gedaan, zullen je contacten automatisch synchroniseren tussen de iPhone en de Xiaomi 11.

Contacten van de iPhone overzetten naar Xiaomi 11 met een app

Zoals vaak het geval is, is er een app die het mogelijk maakt om contacten over te zetten van de iPhone naar je Xiaomi 11. Er zijn er veel, maar we bekijken hier de app Transfer Contacten/Back-up. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat het de Bluetooth van beide telefoons gebruikt om contacten over te dragen. Om de contacten naar je Xiaomi 11 overzetten, moet je eerst de applicatie installeren. Zodra dit gedaan is, vergeet dan niet om Bluetooth op beide telefoons te activeren. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de instructies van de applicatie te volgen en dat is het! Jouw contacten worden rechtstreeks van je iPhone naar je Xiaomi 11 geïmporteerd.