Een applicatie te kunnen downloaden en installeren op een Google Nexus 6 is essentieel. Applicaties zijn kleine programmaatjes die ons leven enorm gemakkelijk kunnen maken op onze smartphone. Er zijn applicaties voor van alles, of voor entertainment, e-mails na te gaan of bankrekeningen in te zien, er is altijd wel een applicatie voor wat je wilt doen. In dit artikel kun je zien hoe je een applicatie op een Google Nexus 6 installeert. Ten eerste wat de standaardtechniek is voor het installeren van een applicatie. Ten tweede wat een APK-applicatie is en hoe je die installeert. En ten slotte, voor degenen die geheugen op hun Google Nexus 6 willen besparen, leggen we uit hoe applicaties op de SD-kaart van de telefoon kunnen worden geïnstalleerd en worden opgeslagen.

Installeer-een-applicatiegoogle-nexus-6

Hoe installeer je een applicatie

De Google Play Store

Of het nu een applicatie is om Google Nexus 6 te rooten, een app om een back-up van Google Nexus 6 te maken of elk ander soort applicatie, het proces is altijd dezelfde. Om een applicatie of een videogame down te loaden en te installeren, moet je via het volgende platform gaan Google PLAY . De PlayStore is een platform door Google gemaakt waar je miljoenen apps en games kunt vinden. Voor sommige applicaties moet je betalen, maar er zijn veel gratis. Je kunt dus applicaties vinden en vervolgens installeren zoals: Facebook / Twitter, Snapshat / Whatsapp / Viber, Bitmoji / Instagram / Netflix, Waze / Shazam / Skype, maar ook games zoals Super Mario / Clash of Clans / Fifa of Clash Royale / Candy Crush / Angry Birds. Dus als je een applicatie op jouw Google Nexus 6 wilt downloaden en installeren, moet je naar dit platform gaan. De Google Play Store is een applicatie die al aanwezig is op jouw Google Nexus 6.

Installeer een applicatie op de Google Nexus 6 via de Play Store

Je vindt de Play Store-app in het applicatiemenu van jouw toestel. Wanneer je de Play Store-app hebt gevonden, klik je er op om deze te starten. Eenmaal gestart, typ de naam van de applicatie die je wilt downloaden en installeren in de zoekbalk boven aan het scherm. Selecteer vervolgens de applicatie die in de zoekresultaten staat. Dan zie je de beschrijving van de applicatie. Er is een beschrijving, maar ook de meningen van gebruikers. Eenmaal op het formulier van de applicatie klik op de knop Installeren. Zo wordt de applicatie automatisch gedownload en geïnstalleerd op jouw Google Nexus 6.

Waar kun je de geïnstalleerde applicatie terugvinden

Wanneer het installatieproces voltooid is, kan je de applicatie op de startpagina van jouw telefoon of in het app-menu vinden.

Hoe installeer je een APK-applicatie op Google Nexus 6

De zogenoemde APK-applicatie is eigenlijk het installatiebestand van de app. De extensie staat in .apk. Als je dus een applicatie wilt installeren die niet in de Play Store van jouw Google Nexus 6 staat, moet je een APK-bestand downloaden en gebruiken. Als je op zoek bent naar sites om jouw APK-bestand down te loaden, kun je bij APKMirror kijken, je zou daar je geluk moeten vinden.

Stap 1: Autorisatie inschakelen voor een app-installatie vanuit onbekende bronnen

Als je een APK-applicatie op jouw Google Nexus 6 wilt installeren, moet je eerst het installeren van applicaties van onbekende bronnen op jouw Google Nexus 6 autoriseren. Ga hiervoor naar Instellingen / Beveiliging / Onbekende bronnen en activeer de optie.

Stap 2: Download de applicatie

De tweede stap is het downloaden van het APK-bestand met de webbrowser van uw Google Nexus 6. Nadat het downloaden van het bestand is voltooid, kun je het vinden in het downloadbestand van uw Google Nexus 6.

Stap 3: Het APK-bestand installeren

Wat de installatie betreft, is dat heel eenvoudig, je hoeft alleen op het APK-bestand te klikken en de installatie te bevestigen door op Installeren te klikken. Als deze stap niet werkt op jouw Google Nexus 6, weet dat er applicaties zijn die APK-bestanden kunnen installeren.

Installeer een applicatie op de SD-kaart van Google Nexus 6

Als je een stap verder wilt gaan, nu je weet hoe je een applicatie op de Google Nexus 6 kan installeren, gaan we bekijken hoe je deze op de SD-kaart van de telefoon kan installeren. Het voordeel van dit proces is dat de app en zijn gegevens op het geheugen van jouw SD-kaart worden opgeslagen. Hiermee kan je opslagruimte op de Google Nexus 6 vrijmaken.
Om de opslag van jouw Google Nexus 6-apps op de SD-kaart in te schakelen, ga naar:
Instellingen / Geavanceerde instellingen / Geheugen en opslag / Standaardlocatie en schakel SD-kaart in. Zo worden alle nieuwe applicaties die u installeert automatisch opgeslagen op de SD-kaart.