Het kan zijn dat je de camera op jouw HUAWEI Y9 2019 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je HUAWEI Y9 2019 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je HUAWEI Y9 2019 weer werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw HUAWEI Y9 2019 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-y9-2019

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI Y9 2019 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI Y9 2019 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de HUAWEI Y9 2019-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI Y9 2019

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI Y9 2019. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het HUAWEI Y9 2019-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI Y9 2019 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI Y9 2019 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de HUAWEI Y9 2019 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.