Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Huawei P8 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Huawei P8 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Huawei P8. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Huawei P8 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-p8

Stappen die je moet volgen als je Huawei P8 in het water is gevallen

Als je je Huawei P8 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Huawei P8 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Huawei P8 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Huawei P8 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Huawei P8 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Huawei P8 zit

Met een rietje zal je het water uit je Huawei P8 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Huawei P8 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Huawei P8 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Huawei P8 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Huawei P8 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Huawei P8 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Huawei P8 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Huawei P8 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Huawei P8 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Huawei P8 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Huawei P8 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Huawei P8 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Huawei P8 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Huawei P8 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Huawei P8 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Huawei P8 beschadigen.