Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw HUAWEI P30 start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En als de camera van je HUAWEI P30 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI P30 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw HUAWEI P30 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-p30

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI P30 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI P30 opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de HUAWEI P30-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI P30

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI P30. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het HUAWEI P30-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI P30 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI P30 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de HUAWEI P30 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.