Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw HUAWEI P20 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je HUAWEI P20 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI P20 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw HUAWEI P20 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-HUAWEI-P20

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI P20 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI P20 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten proberen als de HUAWEI P20-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI P20

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI P20. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het HUAWEI P20-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI P20 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI P20 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de HUAWEI P20 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.